30 marts 2013

En lille anemone...

... har jeg kær.



Jeg synes anemoner er noget af det fineste, og elsker når skovbunden er fyldt med dem. Selv drømmer jeg om en have med masser af anemoner hvert forår. Indtil da må de nydes i små potter og i skoven.
Betagelsen af anemoner skyldes givetvis også, at mit navn indgår i deres. Så kan jeg kun holde endnu mere af dem - og verset om Ane hendes anemoner.

Ane lagde anemoner
I kanonen på Trekroner.
Ved det allerførste skud
sprang Anes anemoner ud!
                                               Halfdan Rasmussen



Det er efterhånden en fast begivenhed, at foråret bringes indendørs her i marts. Kærestens fødselsdag d.19. bruges som anledning til at fylde lejligheden med forårsblomster. Så mens snefnuggene daler udenfor nyder jeg de lette luftige blomster indenfor.

Jeg overvejer om, jeg mon kan plante anemonerne ud i krukken med min rose. Og om de mon så vil komme igen næste år...?


Ud over luftige forårsblomster har vi også den flotteste buket orange tulipaner stående. Den fik vi af mine forældre i fbm. kæresten fødselsdag.


28 marts 2013

Erfaringer... lidt hjælp søges.

Jeg har brug for lidt hjælp. Min svigermor overvejer at købe en mini-hækklipper. En batteridrevet model, som en af nedenstående modeller.
Men hun er i tvivl om de virker og om de er gode at arbejde med. Hun vil bruge den til bl.a. at skære sine lavendler ned med, da det bliver så hårdt med en almindelig grensaks. Og ellers andet let buskarbejde. Så jeg nu spørger jeg jer, for jeg ved I har en masse erfaring med have og haveredskaber.
















                                Texas 2 i 1 hæksaks                                             Bosch mini-hækkeklipper

Er de gode? Kan man fx klippe sine lavendler ned med? Hvor tykke grene kan man skære? Holder batteriet, eller bliver man træt af dem efter kort tid? Og kan man bruge den til tiltænkte formål?
Alle erfaringer er velkomne, så skriv endelig løs :)

04 marts 2013

Blomster, blomster, blomster ...

Med disse lune forårsvinde synes forårets og sommerens blomster at springe ud lige om lidt og kun et par dage mere, så kan vi nyde de lange lune sommeraftener med duftende, blomstrende skønheder omkransende siddepladsen. Det er SÅ svært at vente bare lige en uge mere inden forspiringen sættes i gang. Jeg kan næsten ikke længere vente med at nusse om små grønne spirer mens jeg drømmer om det flor de lover.


Jeg har sådan set de frø jeg skal bruge, men her i weekenden sneg der sig lidt flere blomster ind i planerne.
En blanding stolte kavalerer og en rød grønkål endte i frøbestillingen fra Camilla Plum, der egentlig kun skulle være en fødselsdagsgave til min far...

Dahlia 'Lucky Number'

Og da Netto fristede med Dahliaer til 10kr, kunne jeg ikke modstå - jeg måtte købe bare én enkelt. Endda én med en lille spire, så jeg tror jeg planter den i en krukke og stiller den køligt indtil videre (så kan det også være, at den blomstrer tidligere) :)

Åh, hvor bliver man glad af solens lune stråler og duften af forår (der endelig er kommet).