19 juni 2013

De skønne roser

Det må næsten være et rosenår i år. Mine (2) roser står flottere i år end sidste, og roserne i gården har det også bedre end de foregående.


Her det min Jacques Cartier der forskønner altanen. Igen en rose der dufter noget så skønt. Jeg ser frem til at nyde dem hele sommeren, da de begge har flere knopper på vej - og jeg ved fra tidligere år, at de er remonterende :)


13 juni 2013

Velkommen hjem Frue, De passer jo lige ind


Min 'Rose de Rescht' har levet en lidt forsømt og hengemt tilværelse hos mine forældre i den seneste årrække. Jeg har ikke haft plads, så den har stået på bagsiden i først en krukke, der efterhånden gik til i frost, vejr og vind. Så fik den en ny krukke, mest fyldt med almindelig havejord. Nu skal det ikke lyde som om mine forældre har misrøgtet den, de har bare ikke rigtig haft tid og plads til at tage sig af den pga. resten af deres fantastiske have.


Men nu, nu! er der plads til den og den er kommet hjem :) Utroligt at den stadig lever og ovenikøbet blomstrer så fint - det er ikke helt til at forstå.
Den dufter noget så fortryllende, næsten som en helt parfumeafdeling, udelukkende fyldt rosen-parfumer.


Nu står den på bordet ved siden af solstolen, så man rigtig kan nyde den (og i sikker afstand for små pilfingre). Lige bag den står mine allium. De lever op til hver en forventning jeg har haft. Og så passer de så smukt sammen. Rosen fremhæver de pink detaljer i alliumen.


Det er sjovt at se, hvordan de har små nuancer i mønstret - nogle har lidt pink i sig, mens andre har meget.




Jeg håber de vil overvintre, så jeg kan nyde dem igen til næste år. Er der nogen, der har nogle fifs som kan sikre en god overvintring?

09 juni 2013

Det smukkeste syn

I vores gård vokser den flotteste blåregn jeg nogensinde har set. Jeg synes blåregn har en næsten magisk stemning over sig. Den måde de skaber et rum og ro, når de dækker en pergola eller en væg. Man får fornemmelsen af, at der findes et eventyr lige rundt om hjørnet eller noget andet forunderligt kan ske...


Den blåregn vi har i gården er helt enestående smuk, og dækker efterhånden hele væggen. Tænk hvad den præsterer uden den store hjælp eller omsorg. En helt igennem magisk vækst.


En lille note:
Maj har været meget en hektisk måned. Den har været fyldt op med mange spændende, sjove og glædelige begivenheder og arrangementer. Oven i nyt arbejde, specialeskrivning og den lille familie har overskuddet til mere været næsten ikke eksisterende. Så selvom tankerne har udformet utallige indlæg, er de aldrig blevet ført ud i livet. Er der nogen der kender til en smart tilføjelse, så ens blogindlæg automatisk bliver udført, så snart de er dannet i tankerne? ;)