28 marts 2013

Erfaringer... lidt hjælp søges.

Jeg har brug for lidt hjælp. Min svigermor overvejer at købe en mini-hækklipper. En batteridrevet model, som en af nedenstående modeller.
Men hun er i tvivl om de virker og om de er gode at arbejde med. Hun vil bruge den til bl.a. at skære sine lavendler ned med, da det bliver så hårdt med en almindelig grensaks. Og ellers andet let buskarbejde. Så jeg nu spørger jeg jer, for jeg ved I har en masse erfaring med have og haveredskaber.
                                Texas 2 i 1 hæksaks                                             Bosch mini-hækkeklipper

Er de gode? Kan man fx klippe sine lavendler ned med? Hvor tykke grene kan man skære? Holder batteriet, eller bliver man træt af dem efter kort tid? Og kan man bruge den til tiltænkte formål?
Alle erfaringer er velkomne, så skriv endelig løs :)

9 kommentarer:

 1. Hej,
  Jeg sender dig her et link til et indlæg på min blog, hvor jeg viser min batteriklipper. Jeg har godt nok ikke skrevet noget om, hvordan den er, men det kan jeg fortælle dig, at den er. Jeg har klippet buksbom og taks med den, og der fungerer den perfekt, så lavendler er slet, slet ikke noget problem.
  Her er linket: http://baghavelaagen.blogspot.dk/2012/07/sa-er-taksen-klippet.html

  God påske!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   Tusind tak for hjælp! Det lyder godt. Jeg vil straks læse dit indlæg og sende det videre :)

   Mange Påskehilsner
   Ane

   Slet
 2. Jeg har en, som jeg er ret glad for. Men den er ikke super-kraftig, så det skal gå lidt stille og roligt. Buksom er den fin til, lavenler vil kunne gå, men af og til vil grenene nok gå i klemme.

  Jeg har også den større model - en egentlig hækklipper - den er ikke voldsom tung, måske hun skulle overveje denne. Eller flotte sig - som jeg - og købe begge.

  Jeg har hørt andre anbefale, bosch´s batteridrevne ørnenæb. Men dertil er jeg ikke kommet endnu.

  Selv fik jeg en batteridrevet buskrydder sidste år, den glæder jeg mig til at prøve.

  SvarSlet
 3. Glemte lige at mine er bosch.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne.
   Mange tak for dine erfaringer. Jeg vil give dine anbefalinger videre - både ang. minien og hækklipperen :)

   (Jeg kan godt høre, at det hælder mod en Bosch.)
   Mange Påskehilsner
   Ane

   Slet
 4. Jeg har også sådan en lille Bosch hækkeklipper, (den ligner den på billedet) med kortere skær end de alm. Den duede ikke til agnbøghækken hvor jeg boede før, men til buksbomhække er den fin. Mit indtryk er at det er bladenes størrelse der er det afgørende, bøgens store blade forhindrede grenene i at glide ind i skæret, og det problem er der ikke med småbladede sorter som buksbom og lavendel.
  Det er da forøvrigt en god ide at bruge den til lavendel, det har jeg slet ikke tænkt på, men jeg tror sagtens den kan klare at holde en lavendelhæk, men at den nok skal have klippet gamle grene ned manuelt først.
  Med havehilsen Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice.

   Tak for din hjælp :) Du kan nok have ret i det med bladstørrelsen. Jeg er glad for at kunne inspirerer tilbage, jeg vil gerne høre om dine erfaringer med lavendlerne, hvis du bruger din klipper til dem i år.

   Mange påskehilsner
   Ane

   Slet
 5. Jeg fik den lille Bosch sidste år og brugte den til lidt af hvert. Den lille græsklipper er fin til kanter og omkring stensætninger. Men græsset må ikke være gået i blomst, for så er det sejt og det kan den ikke tygge.
  Det er vigtigt ikke at jage med klipperiet. Det kan den ikke klare.
  Batteriet kan holde længere end min arm kan, inden genopladning.
  Jeg syntes den var lidt tyk at holde om, til jeg fandt ud af, at den røde sideknap kun skal holdes inde ved start :o)
  Husk at smøre skæret en gang imellem med cykelolie(syrefri). Plantesaften størkner ellers.

  Held og lykke.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie.

   Mange tak for din hjælp. Rigtig godt med en lille anmeldelse af det lille skær. Det lyder til at være en god batteritid, så tvivlene er vist ved at være væk :)
   Jeg vil huske at give rådet om at smøre skæret videre.

   Mange Påskehilsner
   Ane

   Slet

Mange tak for dit besøg. Jeg håber, du har lyst til at lægge en lille kommentar. Det er så hyggeligt at høre, hvem det er der kigger forbi :)