13 juni 2013

Velkommen hjem Frue, De passer jo lige ind


Min 'Rose de Rescht' har levet en lidt forsømt og hengemt tilværelse hos mine forældre i den seneste årrække. Jeg har ikke haft plads, så den har stået på bagsiden i først en krukke, der efterhånden gik til i frost, vejr og vind. Så fik den en ny krukke, mest fyldt med almindelig havejord. Nu skal det ikke lyde som om mine forældre har misrøgtet den, de har bare ikke rigtig haft tid og plads til at tage sig af den pga. resten af deres fantastiske have.


Men nu, nu! er der plads til den og den er kommet hjem :) Utroligt at den stadig lever og ovenikøbet blomstrer så fint - det er ikke helt til at forstå.
Den dufter noget så fortryllende, næsten som en helt parfumeafdeling, udelukkende fyldt rosen-parfumer.


Nu står den på bordet ved siden af solstolen, så man rigtig kan nyde den (og i sikker afstand for små pilfingre). Lige bag den står mine allium. De lever op til hver en forventning jeg har haft. Og så passer de så smukt sammen. Rosen fremhæver de pink detaljer i alliumen.


Det er sjovt at se, hvordan de har små nuancer i mønstret - nogle har lidt pink i sig, mens andre har meget.
Jeg håber de vil overvintre, så jeg kan nyde dem igen til næste år. Er der nogen, der har nogle fifs som kan sikre en god overvintring?

9 kommentarer:

 1. Ja det var da et fint makkerpar....Det ser da forrygende ud. Det er en lækker alium!
  Min alium står jo bare i jorden året rundt. Mon ikke de fin overlever i en krukke også? Her bliver jeg svar skyldig, desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig meget lækker :) selvom jeg også er ret vild med de mere klassiske kugler.
   Jeg må jo prøve at se, om den vil overleve i krukken - måske hvis jeg sørger for at den ikke bundfryser til vinter.

   Slet
 2. Smukt! Men jeg ved desværre ikke noget om hvordan man overvintrer alium i krukker ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok heller ikke det der bliver dyrket mest af i krukker :) Jeg må prøve mig frem.

   Slet
 3. Elsker rosernes forførende duft. Jeg havde selv en Gertrude Jekyll, men den holdt ikke til min misrøgt, jeg udsatteden for i dens krukke. Men hvis jeg lige løber over et eksemplar, vil jeg prøve igen. Og så med større omhu!
  Allium kender jeg ikke fif til, men læser gerne med, da jeg selv har en krukke fuld.....
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, roser uden duft mangler noget... Gertrude er nu også meget smuk. Jeg håber du kommer forbi et nyt eksemplar. Ellers kan jeg anbefale Rose de Rescht og Jacques Cartier - de trives begge fint i krukker (selv med lidt misrøgt) :)
   Vi må se, hvad vi kan finde ud af med de allium...

   Slet
 4. Hvor er de et fint makkerpar:) Havde ikke set alium før - den er jo virkelig fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Alliumen er købt i Føtex såmen. Oftest ses alliumen som runde kugler (se fx CDs indkørsel med lilla kugler), men jeg kunne ikke stå for denne med de små klokker :)

   Slet
 5. Hvor er rosen dog smuk.
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg. Jeg håber, du har lyst til at lægge en lille kommentar. Det er så hyggeligt at høre, hvem det er der kigger forbi :)