17 februar 2014

Blev drømmen til virkelighed?

Et af mine mest læste indlæg, er om min drøm om en eng af forårsblomster. Jeg vil derfor komme med et lille tilbageblik på, hvordan det så gik med den drøm.


Jeg har allerede vist billeder af krukker bugnende med forårsløg i fin vækst. Og når jeg skilte bladende lidt ad, kunne jeg se blomsterknopper.


Krokusserne endte, som sagt, kun med én lille blomst.
Bedre gik det med de blå perlehyacinter og de rosa snepryd De blomstrede fint og længe. Og begge er godt på vej igen - ja perlehyacinterne er nærmest allerede begyndt at blomstre igen!
Vibeæggene var de eneste der slet ikke kom op. Jeg fandt ud af at alle løgene var gået til, da jeg gravede lidt i krukken. Jeg havde ellers stillet den beskyttet, så de ikke skulle drukne. Øv, øv, da vibeæg er en af mine favorit forårsblomster.


Det gik med tulipanerne som med krokusserne - kun en enkelt blomst i de forskellige krukker.
Bedre gik det heldigvis med aliumen. Det var det store hit på altanen i maj/juni. Nu håber jeg de kommer igen i år


Jeg har undret mig og spekuleret på, hvorfor alle de anlagte blomsterknopper ikke blev til noget. Jeg har overvejet om det mon skyldtes manglende næring... Efter at have gransket min hjerne godt og grundigt, er jeg kommet frem til, at det må skyldes manglende vanding. Lige i den periode hvor knopperne skulle vokse sig til blomster, havde jeg så travlt med studiet, opgaver og eksamener, at jeg ikke fik vandet ret meget på altanen. En dertil tør periode, gjorde kål på blomsterknopperne.
Så har jeg lært det! Og er mere opmærksom på udtørring her i forårsmånederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Mange tak for dit besøg. Jeg håber, du har lyst til at lægge en lille kommentar. Det er så hyggeligt at høre, hvem det er der kigger forbi :)